今天是小芳老师陪你精读外刊的第73

难度指数7级(共8级)

前期回顾:

同期合集



第一步:泛读原文(盲听1遍,泛读1遍,对照文本听1遍)

No single technology in modern memory has causedmass job lossamong highly educated workers. Willgenerative AIreally be an exception? No one can answer this question, given how new the technology is and given how slowly employment can adjust in response to technological change. But AI really is different. A range of tasks that up until now were impossible toautomateare becoming automatable. ChatGPT and the like promises to destabilize a lot of white-collar work, regardless of whether they eliminate jobs or not.

本段主旨大意:The main idea of this paragraph is that AI is different from other technologies in that it has the potential to automate a range of tasks that were previously impossible, which could potentially lead to job loss for highly educated workers.

第二步:精读原文(精读1遍,对照文本听1遍,精读1遍)

读原文(精读1遍,对照文本听1遍)

01

学一个短语:mass job loss 大规模失业外刊精读 | 什么是 generative AI呢?

Mass的同义词包括 large amount/number of sth, enormous, great, huge, large, vast

可以学到的搭配有:

大多数: Their policies appeal to the broadmassof the population. 他们的政策受到广大民众的欢迎。

无定形的一团: When I washed the jumper, it just turned into a shapeless mass. 这套头衫我一洗就不成形了。

乱糟糟的一堆: a chaotic mass of ideas 乱糟糟的一堆想法

绞在一起的一团:a tangled mass of hair 一团乱发

02

学一个背景知识:generative AI

生成式人工智能(Generative AI)是一种AI技术,它使用训练数据和深度学习模型,以及其他技术,来产生新的可视化、声音或其他内容。生成式AI可以用来自动生成新的图像、影像、语音、文本或其他内容,而无需人工干预。它的目的是帮助创建者从原始数据中自动提取模式,从而创造出新的内容。

03

分析一个长句:No one can answer this question, given how new the technology is and given how slowly employment can adjust in response to technological change.

句子主语:No one;谓语:can answer,宾语:this question;状语1:given how new the technology is;状语2:given how slowly employment can adjust in response to technological change

Given引导状语可以进行模仿写作,

如:Given the scope of this project, it is inevitable that our team will encounter a few roadblocks. 鉴于这个项目的范围,我们的团队不可避免地会遇到一些障碍。

04

学习一个单词:automate 使自动化的意思

使用联想记忆法:automate 像 auto (汽车) + mate(伙伴),想象一辆自动驾驶汽车带你出行,是多么方便的旅程啊!

第三步:阅读双语文章

上下滑动阅读双语全文

No single technology in modern memory has caused mass job loss among highly educated workers. Will generative AI really be an exception? No one can answer this question, given how new the technology is and given how slowly employment can adjust in response to technological change. But AI really is different. A range of tasks that up until now were impossible to automate are becoming automatable. ChatGPT and the like promises to destabilize a lot of white-collar work, regardless of whether they eliminate jobs or not.

现代历史上,没有一项技术曾导致受过高等教育的工人大规模失业。生成式AI真的会是个例外吗?考虑到这项技术太过新颖而就业适应技术变化的速度又太过缓慢,没有人能回答这个问题。但人工智能确实很不一样。一系列迄今为止不可能自动化的任务正在变得自动化。不管ChatGPT之类的服务是否会减少工作岗位,它们都很有可能威胁许多白领的工作。

第四步:回答问题(评论区回答问题)

Reading Questions:

1. What does the passage mainly talk about?

A. The speed of technological change.

B. AI's impact on white-collar work.

C. Generative AI and job loss.

D. Impacts of modern technology on educated workers.

2. What is ChatGPT?

A. A type of automated task that can be performed using AI.

B. A prediction of job loss due to AI.

C. A language program designed to generate computer code.

D. An AI technology that can destabilize white-collar work.

3. What can be inferred from the passage?

A. It is difficult to predict the effect of AI on job loss.

B. Other modern technologies have caused mass job loss.

C. The effects of AI on job loss are already evident.

D. Generative AI will make some tasks impossible to automate.

4. 跟读+模仿(这是学习英语口语最好的方法),群提交语音作品

滑动查看答案

Q1

Answer: B. AI's impact on white-collar work..

Q2

Answer: D. An AI technology that can destabilize white-collar work.

Q3

Answer: A. It is difficult to predict the effect of AI on job loss.

今天是小芳老师陪你精读外刊的第73